Reguli de Înregistrare
 

 

1. Regulile prezentate in acest document se aplica tuturor celor care solicita inregistrarea domeniilor si subdomeniilor in zona .ro. 

.ro pentru orice persoana juridica sau fizica;
.com.ro pentru firme, produse sau servicii de natura comerciala;
.org.ro pentru organizatii non-profit, organizatii sociale, asociatii civile;
.tm.ro numai pentru marci inregistrate. Pentru inregistrarea acestor domenii de catre firme din Romania vor fi aduse dovezi de la OSIM sau alte organizatii de inregistrare a marcilor;
.store.ro pentru magazine sau alte companii ce ofera bunuri de consum;
.info.ro pentru furnizori de informatii;
.nom.ro pentru acele persoane fizice ce doresc sa aiba propriul nume ca nume de domeniu;
.nt.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind reteaua/Internetul;
.firm.ro pentru firme;
.www.ro pentru companiile ce desfasoara activitati privind World Wide Web;
.arts.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati artistice;
.rec.ro pentru organizatii ce desfasoara activitati de divertisment.

2. Toate cererile de noi domenii vor fi conform RFC1034, 1035, 1122, 1123. 

3. Cererile vor fi automat procesate de un robot. Robotul va verifica lista numelor de domenii deja existente.

4. Inregistrarea numelor noi de domenii, precum si a nameservere-lor sau a modificarilor datelor de contact ale numelor de domenii deja inregistrate se fac online folosind formularele disponibile la adresa www.rotld.ro sau prin aplicatiile puse la dispozitie de partenerii ROTLD.

5. Robotul de inregistrare domenii va trimite automat un e-mail prin care anunta solicitantul daca cererea lui de inregistrare a domeniului a fost acceptata sau respinsa.

6. Numele de domenii si subdomenii din zona .ro pot fi inregistrate ca fiind "active" (delegare de domeniu) sau "inactive" (nume de domeniu rezervat).

7. Pentru inregistrarea unui nume de domeniu "activ", trebuie sa existe un server primar si unul secundar. Ambele servere necesita o conectare permanenta IP la Internet (pentru interogari si transfer de zona), pentru a se putea asigura o verificare facila, in orice moment a starii operationale si a bazei de date, de catre registrul ROTLD.

8. La sfarsitul fiecarei luni este facuta o verificare a zonei, pentru toate domeniile, in vederea depistarii de erori si a intocmirii diverselor statistici (hostcount). Din acest motiv, va rugam sa permiteti transferul de zona pentru masinile din clasa 192.162.16.0/24.

9. Orice persoana juridica sau fizica poate inregistra nume de domenii sub .ro, indiferent de tara in care se afla. Persoana care in formularul de inregistrare al numelui de domeniu este trecuta ca persoana de contact este responsabila pentru numele de domeniu inregistrat si trebuie sa fie un anagajat al companiei/firmei ce detine numele de domeniu respectiv.

10. Limba folosita pentru inregistrarea numelor de domenii este limba romana sau limba engleza.

11. Pentru a dezvolta un mediu de competitivitate pentru serviciile de inregistrare, cererile de domenii .ro pot fi trimise atat direct la ICI-ROTLD, cat si prin parteneri acreditati.

12. Facturile sunt trimise la persoana fizica/juridica trecuta la "Date Facturare/Billing Data", in formularul de inregistrare.

13. Plata va fi facuta in cinci zile de la primirea facturii proforme.

14. Cererile pentru inregistrare noi nume de domenii sunt procesate automat, in ordine cronologica, de catre ROTLD (primul venit, primul servit). Cel ce inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate pentru datele completate in formular si de aceea cel ce a inregistrat domeniul are obligatia de a verifica daca datele din baza de date sunt corecte si corespund realitatii. Aplicatiile de modificare/stergere a numelor de domenii sunt procesate manual, intr-un mod similar celui descris mai sus, insa ordinea cronologica, in anumite circumstante, poate sa nu fie respectata.

15. Inregistrarea unui domeniu este facuta numai dupa efectuarea platii. O cerere de inregistrare domeniu poate fi anulata din cauza neplatii, fara un avertisment prealabil.

16. Incetarea inregistrarii: numele de domenii, active sau inactive, pot fi sterse din baza de date whois.rotld.ro daca: a) cel ce a inregistrat domeniul cere stergerea sa; in acest caz, cel ce a inregistrat domeniul va trimite o cerere conform procedurii de stergere descrise la www.rotld.ro, prin care solicita stergerea numelui de domeniu; b) cand inregistrarea/rezervarea numelui de domeniu nu a fost complet platita; c) in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii venite din partea unor organizatii guvernamentale sau administrative cu autoritate, precum si in cazurile mentionate la art. 34.

17. Numele de domenii care au fost sterse devin imediat disponibile pentru alta persoana fizica sau juridica. 

18. Daca un domeniu este pus in starea "on-hold", acesta va figura in baza de date ca fiind inactiv. 

19. Responsabilitatile pentru domeniu. Cel care inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate privind datele completate in formularul online. Trimiterea formularului online constituie o garantie pentru ROTLD ca solicitantul are dreptul sa foloseasca numele de domeniu trimis. De aici rezulta cerinta ca informatiile furnizate in formularul de inregistrare nume de domenii sa fie corecte si exacte, iar solicitantul sa fie indreptatit sa foloseasca numele de domeniu cerut. Cel ce inregistreaza domeniul nu va implica ROTLD in litigii sau alte daune produse in urma utilizarii numelui de domeniu respectiv. ROTLD nu isi asuma responsabilitatea verificarii corectitudinii datelor din formularul online. Acceptarea unei aplicatii si inregistrarea unui nume de domeniu nu inseamna ca ROTLD recunoaste ca cel ce a inregistrat numele de domeniu respectiv are dreptul legal de a folosi acel domeniu, de exemplu cazul numelor de domenii ce se refera la marci inregistrate, nume de firma sau de personalitati bine cunoscute.

20. Inregistrarea unui nume de domeniu nu confera decat dreptul de folosinta asupra sa si orice dispute (litigii) intre persoane fizice sau juridice privind dreptul de a folosi un anumit nume vor fi rezolvate de preferinta mai intai prin mediere, arbitrare si apoi prin alte medote legale, inclusiv actiune judecatoreasca. Detinatorul dreptului de folosinta a domeniului raspunde de utilizarea legala a domeniului si in consecinta este singurul autorizat pentru mentinerea la zi a datelor de contact si a nameserverelor - persoana de contact tehnic nu are drept de administrare domeniu.

21. Numele domeniilor sunt alocate detinatorului. Daca cererea de inregistrare nume de domeniu a fost completata de alta persoana, imputernicita de catre detinator, cel ce detine numele de domeniu se constituie in parte beneficiara a contractului intre cel ce inregistreaza numele de domeniu si ROTLD. Detinatorul numelui de domeniu respecta "Regulile de inregistrare a domeniilor si subdomeniilor din zona .ro" si "Contractul de inregistrare", disponibile la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro".

22. Transferul numelui de domeniu are loc conform procedurii descrise la www.rotld.ro, sectiunea "Domenii .ro", "Transfer drept de folosinta".

23. Rezolvarea conflictelor. Cand un nume de domeniu a fost inregistrat sau este in curs de inregistrare de o alta persoana juridica sau fizica, este responsabilitatea celui care ar dori sa inregistreze acest nume de domeniu (altul decat detinatorul momentan al acestuia) sa cerceteze datele existente si sa initieze procedura legala impotriva detinatorului existent, daca crede ca acesta nu este in drept sa foloseasca numele de domeniu respectiv. Partile implicate recunosc si sunt de acord ca ROTLD nu poate arbitra disputele referitoare la inregistrarea si utilizarea numelor de domenii. Inregistrarea unei cereri in asteptare pentru un nume de domeniu va fi suspendata de catre ROTLD, in cazul unui conflict cu alta cerere in asteptare sau cu un nume de domeniu deja inregistrat (activ sau inactiv), pana cand partile conflictuale prezinta un document (hotarare judecatoreasca sau alt document al unui organism autorizat) ce rezolva disputa in favoarea unei parti sau a alteia.

24. Competenta ROTLD. Atat cat permite legea, registrul ROTLD nu va raspunde pentru utilizarea defectuoasa, intreruperea activitatii sau pentru diferite pagube indirecte, accidentale sau rezultate, de orice tip (inclusiv pierderi financiare), indiferent de forma de actionare (contract, ofensa, prejudicii, neglijenta), chiar daca registrul ROTLD a fost avertizat de posibilitatea unor astfel de pagube.

25. In cazul disputelor dintre marci inregistrate, ROTLD nu isi asuma decat obligatia furnizarii de informatii pentru ambele parti. 

26. Caracterele acceptate pentru numele de domenii sunt caracterele alfa-numerice (a-z, A-Z, 0-9) si semnul minus (-). Un nume de domeniu nu poate incepe sau nu se poate termina cu semnul minus (-). Recomandam utilizarea caracterelor mici (a-z), deoarece numele de domenii nu tin cont de caractere mici sau mari. Un nume de domeniu poate avea cel mult 63 de caractere, excluzand sufixul .ro, .com.ro, .info.ro, .store.ro etc. 
Numele de domeniu este unic si nu poate fi modificat dupa ce a fost inregistrat. Prin modificarea oricarui caracter dintr-un nume, se obtine un nou nume de domeniu, care poate fi inregistrat conform procedurii de inregistrare noi nume si numai dupa efectuarea platii ceruta de noua inregistrare.

27. In cazul in care o persoana fizica sau juridica isi pierde dreptul de utilizare a unui nume de domeniu (de exemplu, nu avea dreptul sa inregistreze acel nume de domeniu), suma platita pentru inregistrarea numelui de domeniu nu va fi inapoiata.

28. ROTLD poate avertiza partile implicate despre eventualele conflicte ce pot apare intre acel nume de domeniu si alt nume de domeniu, marca inregistrata - nume foarte cunoscute, nume ale unor personalitati -, insa ROTLD nu are aceasta obligatie. Dupa o astfel de avertizare, cererea de inregistrare a numelui de domeniu respectiv va fi intrerupta pana la confirmarea primirii acestei avertizari, din partea destinatarului. ROTLD poate, deci, intrerupe inregistrarea numelui de domeniu pana cand proprietarul marcii inregistrate, al numelui foarte cunoscut sau personalitatea implicata va trimite la ROTLD un document prin care confirma ca cererea este valida si este de acord cu ea.

29. Daca un solicitant trimite cereri eronate sau/si cu date false, registrul ROTLD poate anula procesul de inregistrare pentru acest solicitant. ROTLD isi rezerva dreptul de a solicita informatii si/sau documente suplimentare.

30. ROTLD inregistreaza numele de domenii pe propriul server (whois.rotld.ro), autorizat pentru numele de domenii .ro. Informatiile de aici pot fi accesate prin comanda "whois -h whois.rotld.ro <domain name>", prin intermediul unui motor de cautare rulat de catre ROTLD. Aceasta interogare se face dupa nume de domeniu, interogarea furnizand informatiile referitoare la acest nume de domeniu. 

31. ROTLD isi rezerva dreptul de a afisa informatiile din baza de date WHOIS in orice format electronic sau alta forma. 

32. Aceasta politica referitoare la numele de domeniu va fi guvernata in acord cu legile Romaniei. Instantele din Bucuresti, Romania vor fi singurele in masura sa rezolve pe cale judecatoreasca orice dispute ce pot aparea in legatura cu numele de domeniu. Inainte de calea judecatoreasca, o mediere sau arbitrare a disputelor este posibila conform politicii de rezolvare a disputelor afisata la www.rotld.ro.

33. Motive de respingere a unei aplicatii pentru un nume de domeniu:

- date incomplete in formularul de inregistrare nume de domeniu; 
- datele din formular sunt false, nu sunt exacte sau induc in eroare utilizatorii Internet;
- numele de domeniu contine mai mult de 63 de caractere;
- numele de domeniu contine alte caractere decat cele permise - caracterele alfa-numerice 
si semnul minus (-);
- numele de domeniu contine semnul minus (-) la inceputul sau sfarsitul sau;
- numele de domeniu este identic cu altul deja inregistrat;
- numele de domeniu este identic cu cel dintr-o cerere anterioara, valida;
- nume de domeniu de prost gust;
- nume de domeniu necuviincioase;
- nume de domeniu care ar putea contravine cu respectarea ordinii publice;
- nume de domeniu care creaza confuzie;
- nume de domeniu care ar putea aduce ofensa cuiva;
- nume de domeniu obscene sau pornografice;
- nume ale unor personalitati bine cunoscute;
- in caz de neplata sau plata partiala.

34. Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu:

- daca numele este administrat intr-un mod ce dauneaza functionarea DNS-ului;
- daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false;
- daca ROTLD este sesizat ca numele de domeniu este folosit intr-un mod ce produce confuzie printre utilizatorii de Internet;
- daca ROTLD este informat despre o actiune ilegala, referitoare la acel nume de domeniu;
- daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv;
- in cazul unui conflict intre parti, pana la rezolvarea disputei;
- daca utilizarea acelui nume de domeniu creeaza confuzie pentru alti utilizatori de Internet;
- daca ROTLD considera ca ar putea avea loc unul din cazurile expuse mai sus.

 


Contract pentru Înregistrare
 

1. INTELEGERE (CONTRACT). In aceast Contract de Inregistrare de domenii .ro, ("Contract"), "Dumneavoastra", "al dumneavoastra" se refera la fiecare cumparator, "noi" si "al nostru" se refera la ICI (Institutul National pentru Cercetare - Dezvoltare in Informatica), registrul ROTLD. Aceasta intelegere explica obligatiile noastre, precum si obligatiile dumneavoastra pentru diferite servicii oferite de noi. Prin utilizarea Serviciilor in cadrul acestei Intelegeri, Dumneavoastra confirmati ca ati citit si sunteti de acord cu toate conditiile acestui Contract, precum si cu orice reguli sau politici pertinente care exista in acest moment sau care pot fi publicate de catre noi in viitor. 

2. REGULI DE INREGISTRARE. Regulile de inregistrare a numelor de domenii si subdomenii .ro, reguli care pot fi accesate pe pagina registrului, www.rotld.ro, modificate periodic, sunt partea integranta a acestui contract.

3. SELECTAREA UNUI NUME DE DOMENIU. Noi nu putem si nu verificam daca numele de domeniu pe care il selectati, sau utilizarea numelui domeniului, incalca drepturile legale ale altor partii. Noi insistam ca dumneavoastra sa investigati daca numele selectat sau utilizarea lui incalca drepturile legale ale altor parti. Puteti lua in considerare una sau mai multe marci inregistrate de Dumneavoastra in legatura cu numele de domeniu pe care doriti sa il inregistrati. Trebuie sa fiti constient ca ni se poate cere de catre o instanta judecatoreasca sa anulam, modificam sau sa transferam numele de domeniu. Trebuie sa fiti constient ca daca suntem dati in judecata sau amenintati cu judecata in legatura cu numele dumneavoastra de domeniu, ne vom adresa dumneavoastra pentru a sustine nevinovatia noastra si pentru a ne despagubi pentru daunele cauzate.

4. TAXE, PLATA SI TERMEN. Pentru serviciile pe care le-ati selectat, sunteti de acord sa ne platiti taxele aplicabile pentru serviciul/serviciile in cauza. Toate taxele sunt nerambursabile in afara situatiilor in care se specifica. Suplimentar sunteti de acord: 
    (1) sa furnizati informatii actuale, complete si exacte despre dumneavoastra asa cum este cerut in cadrul procesului de inregistrare si 
    (2) sa mentineti si sa modificati aceste informatii dupa cum este necesar pentru a le mentine actuale, complete si exacte. 
Prin prezenta ne acordati dreptul de a furniza aceste informatii unor terte parti. Prin completarea si trimiterea Formularului de Inregistrare de Nume de Domeniu ("Formular de Inregistrare"), declarati ca informatiile trimise sunt adevarate si ca inregistrarea Numelui de Domeniu Selectat, in acceptiunea Inregistrantului, nu interfera sau nu incalca drepturile unei terte parti. Inregistrantul se angajeaza ca Numele de Domeniu nu este inregistrat pentru scopuri contrare legii si folosirea numelui de domeniu nu va viola nici o lege sau reglementare in vigoare.

5. MODIFICARI ALE INTELEGERII (CONTRACTULUI). Sunteti de acord ca in perioada acestui (Intelegere) Contract noi putem: 
    (1) revizui termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract; si 
    (2) schimba serviciile furnizate in cadrul acestui (Intelegere) Contract. 
Orice revizuire sau schimbare va fi efectiva imediat dupa afisarea Intelegerii revizuite pe site-ul nostru de web, www.rotld.ro, sau la notificarea prin E-mail sau prin mesaj de posta obisnuita asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Sunteti de acord cu urmarirea periodica a site-ului nostru de web, www.rotld.ro, pentru a avea cunostinta de orice revizuire. Daca nu sunteti de acord cu orice revizuire a acestei Intelegeri, puteti inceta aceasta Intelegere in orice moment prin trimiterea unui E-mail sau a unui mesaj de posta obisnuita catre noi, asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Nota de incetare va fi efectiva dupa primirea si procesarea ei de catre noi. Sunteti de acord ca prin continuarea folosirii Serviciilor noastre in urma notei oricarei revizuiri a Intelegerii, va conformati revizuirilor sau schimbarilor din Intelegere.

6. DISPUTE PENTRU NUME DE DOMENIU. Sunteti de acord ca, daca inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu este contestata de o terta parte, in acest caz se va aplica Politica de Dispute in vigoare la momentul disputei. Sunteti de acord ca in cazul unei dispute de nume de domeniu cu o terta parte, veti sustine nevinovatia noastra si veti suporta cheltuielile de despagubire, in conformitate cu termenii si conditiile din Politica de Dispute.

7. POLITICA DE DISPUTE. In cazul unei dispute privitoare la un Domeniu de Nume Internet inregistrat in cadrul Domeniului de nivel inalt .ro, disputa intre doua organizatii sau indivizi dintre care una din parti pretinde ca are un drept mai puternic de a inregistra respectivul Domeniu de Nume Internet, ROTLD va asista partile prin medierea cazului. ROTLD va cauta sa stabileasca daca poate fi gasita, prin interventia impartiala a colectivului ROTLD, o rezolvare mutual acceptabila a disputei. 
Conform regulilor pentru inregistrarea de nume in cadrul domeniului .ro si a subdomeniilor sale, ROTLD poate suspenda in anumite cazuri delegarea unui Domeniu de nume Internet: 
    (1) numele de domeniu este utilizat intr-o maniera care cauzeaza confuzie in randul utilizatorilor Internet; 
    (2) numele de domeniu este administrat intr-un mod care care poate pune in primejdie operatiunile DNS-ului. 
Daca medierea nu are succes, atat contestatarul cat si inregistrantul pot rezolva disputa intr-o instanta judecatoreasca din Bucuresti, Romania. 

8. AGENTI. Sunteti de acord ca daca un agent (de exemplu un Furnizor de Servicii Internet) cumpara in numele dumneavoastra Serviciile noastre, sunteti legat ca detinator de toti termenii si conditiile incluse in prezentul contract (intelegere), inclusiv Politica de Dispute.

9. ANUNTURI. Ne rezervam dreptul de a distribui informatii pertinente privind calitatea serviciilor noastre si ale partenerilor nostri catre dumneavoastra. Aceste anunturi vor fi predominant de natura informativa si pot include note de descriere a schimbarilor, modificarilor, a noilor produse sau alte informatii pentru a securiza sau imbunatatii prezenta dumneavoastra pe Internet.

10. LIMITAREA RASPUNDERII. Sunteti de acord ca intreaga noastra raspundere, si incercarile noastre de remediu, pentru orice Serviciu(i) furnizat(e) in cadrul acestei Intelegeri si orice incalcare a acestei intelegeri este limitata numai pentru suma platita pentru acest(e) Serviciu(i). Noi si contractorii nostri nu suntem raspunzatori pentru orice daune directe, indirecte, intamplatoare, speciale sau rezultate din utilizarea sau incapacitatea de utilizare a Serviciilor sau pentru costul procurarii de servicii inlocuitoare. Nu suntem raspunzatori de orice/toate pierderi(le) sau de orice acuzatie care rezulta din aceasta, dar nu este limitata la: 
    (1) pierderi sau acuze rezultate din intarzieri sau intreruperi ale accesului; 
    (2) pierderi sau acuze rezultate din netransmiterea integrala sau partiala a datelor; 
    (3) pierderi sau acuze rezultate din erori, omisiuni, declaratii incorecte despre oricare sau toate serviciile furnizate in cadrul acestei intelegeri; 
    (4) pierderi sau acuze rezultate din operatii de dezvoltare sau intrerupere a site-ului de web sau a serviciului de mail ale dumneavoastra. 
Persoana inregistrata este de acord ca noi nu putem fi facuti raspunzatori pentru orice pierdere din cadrul inregistrarii si utilizarii numelui de domeniu al celui inregistrat, sau pentru intreruperea afacerii, sau alte daune indirecte, speciale, intamplatoare sau rezultate de orice fel (incluzand pierderi de profit) indiferent de forma lor, contractuale, ofensa, prejudicii (incluzand neglijenta), sau in alt mod, chiar daca ni s-a semnalat posibilitatea unor astfel de daune.

11. DESPAGUBIRI. Sunteti de acord sa eliberati, asigurati, protejati pe noi, contractorii, agentii, angajatii, functionarii, directorii si colaboratorii de toate raspunderile, pretentiile si costurile, incluzand costuri de judecata, de partile implicate sau care rezulta din aceasta intelegere, din Serviciile furnizate aici sau din utilizarea acestor servicii, incluzand prejudiciile cauzate de Dumneavoastra, sau ale altuia care utilizeaza serviciul de E-mail de la calculatorul dumneavoastra, de orice proprietate intelectuala sau alt act de proprietate al altei persoane sau entitati, sau rezultat din violarea oricaror reguli de operare sau politici legate de Serviciuliile furnizate. Sunteti de acord, deasemenea, sa ne eliberati, asigurati si protejati in conformitate cu termenii si conditiile din Politica de Dispute. Cand suntem amenintati cu proces de catre o terta parte, putem cere asigurari scrise din partea dumneavoastra, asigurari in care sa ne promiteti protectie; in caz ca nu furnizati aceste asigurari, aceasta poate fi considerata incalcare a acestei Intelegeri si poate duce la dezactivarea numelui dumneavoastra de domeniu.

12. NERESPECTAREA CONTRACTULUI (INTELEGERII) Sunteti de acord ca orice nerespectare a prevederilor acestei Intelegeri, a oricarei reguli de operare sau a Politicii de Dispute, poate fi considerata de catre noi ca o incalcare si ca noi va putem furniza o nota scrisa, in care sa descriem abuzul. Daca in treizeci (30) de zile calendaristice de la data unei astfel de note, nu furnizati dovezi, satisfacatoare pentru noi, ca nu v-ati incalcat obligatiile din prezenta Intelelegere, atunci putem sterge inregistrarea sau rezervarea numelui domeniului dumneavoastra sau putem inchide contul de e-mail, fara notificari suplimentare. Orice asemenea incalcare din partea dumneavoastra nu va fi scuzata datorita faptului ca noi nu am actionat in cazul unei incalcari anterioare din partea dumneavoastra.

13. FARA GARANTIE. Sunteti de acord ca, prin inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu ales, aceasta nu va confera imunitate in cazul obiectiilor privind inregistrarea, rezervarea, sau utilizarea numelui de domeniu.

14. GARANTII DE ABSOLVIRE DE RASPUNDERE. Sunteti de acord si garantati ca informatiile pe care le furnizati la inregistrarea sau rezervarea numelui de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sunt conform cunostintei dumneavoastra, exacte si complete, si orice modificari ulterioare ale acestor informatii vor fi furnizate conform procedurilor de modificare de la momentul respectiv. Sunteti de acord ca utilizarea serviciului nostru este pe raspunderea dumneavoastra in intregime. Sunteti de acord ca un asemenea Serviciu(ii) este furnizat "asa cum este," "asa cum este disponibil". Noi ne absolvim de orice raspundere de orice fel, expresa sau implicita. Nu garantam ca Serviciile vor atinge cerintele dumneavoastra, sau ca Serviciul(iille) va(vor) fi neintrerupt(e), in timp, sigur, sau lipsit de erori; de asemenea nu garantam rezultatele ce pot fi obtinute din utilizarea Serviciului(iilor) nostru(noastre) sau acuratetea si corectitudinea informatiilor obtinute prin serviciul nostru de e-mail sau ca defectele din Serviciile software vor fi corectate. Intelegeti si sunteti de acord ca orice material si/sau date descarcate sau altfel obtinute prin utilizarea serviciului nostru de e-mail este facut pe propriul risc si veti fi in intregime responsabil pentru orice stricaciune cauzata calculatorului dumneavoastra sau pentru orice pierdere de date care rezulta din descarcarea unor asemenea materiale si/sau date. Nu facem nici o garantie privitoare la orice bunuri sau servicii cumparate sau obtinute prin serviciul de e-mail sau prin alte tranzactii facute prin serviciul de e-mail. Nici un sfat sau informatie, scrisa sau verbala, obtinuta de la noi prin serviciul de e-mail nu va crea nici o garantie care nu este facuta expres in acest document.

15. REVOCARE. Sunteti de acord ca putem anula (sterge) numele dumneavoastra de domeniu sau va putem suspenda dreptul de a utiliza alte servicii daca informatiile pe care ni le furnizati la inregistrarea sau rezervarea unui nume de domeniu sau la inregistrarea pentru alte servicii, sau la modificare, contin informatii false sau eronate, sau ascundeti sau omiteti orice informatie pe care noi o consideram importanta in decizia noastra de a inregistra sau rezerva numele dumneavoastra de domeniu. Sunteti de acord ca noi putem in mod unilateral sterge sau transfera domeniul dumneavoastra in orice moment.

16. DREPT DE REFUZ. In mod unilateral, ne rezervam dreptul de a refuza inregistrarea sau rezervarea numelui dumneavoastra de domeniu ales sau inregistrarea dumneavoastra pentru alte Servicii, sau sa stergem numele dumneavoastra de domeniu in treizeci (30) de zile calendaristice de la plata dumneavoastra pentru aceste servicii. In cazul in care nu va inregistram sau rezervam numele dumneavoastra de domeniu sau nu va inregistram pentru alte Servicii, sau va stergem numele de domeniu sau va nu va furnizam alte Servicii in aceste treizeci (30) de zile calendaristice, suntem de acord sa va returnam taxa platita. Sunteti de acord ca nu suntem responsabili pentru pierderile sau stricaciunile cauzate dumneavoastra, care pot rezulta din refuzul nostru de a inregistra, rezerva sau sterge numele dumneavoastra de domeniu sau refuzul de a va inregistra pentru alte servicii.

17. DISOCIERE. Sunteti de acord ca aceste clauze ale acestei Intelegeri sunt separabile. Daca orice clauza sau prevedere este declarata invalida, acea clauza sau prevedere va fi analizata cat de curand posibil in acord cu legile actuale pentru a reflecta intentiile initiale ale partilor, iar celalte clauze si prevederi raman in vigoare.

18. NEASOCIEREA. Nimic continut in aceasta intelegere nu va fi interpretata o creare de asociere, parteneriat, sau alta forma de unire intre parti.

19. NEABANDON. Incapacitatea noastra de a cere furnizarea de catre Inregistrant a oricarei asigurari nu afecteaza dreptul de a cere acest lucru in orice moment in viitor; neconsidererea unei prevederi din acest contract de catre noi, la un moment dat, nu poate fi un argument ca acea prevedere sa nu poata fi considerata in viitor.

20. NOTE. Orice nota sau alt comunicat referitor la aceasta intelegere vor fi trimise in scris prin E-mail sau prin posta normala. Notele in formatul electronic vor fi trimise folosind formularul din pagina registrului, www.rotld.ro - Contact Info. Mesajele vor fi trimise catre ICI-RoTLD si catre dumneavoastra la adresa de posta furnizata in baza de date Whois.

21. INTREGIRE. Sunteti de acord ca aceasta Intelegere (Contract), regulile si politicile publicate pe WEB sunt intelegerea exclusiva intre dumneavoastra si noi cu privire la Serviciile noastre. Aceasta Intelegere inlocuieste orice aranjamente sau intelegeri anterioare, stabilite prin practica, politica sau precedent.

22. LEGE GUVERNANTA. Acesta Intelegere va fi condusa, interpretata si impusa in conformitate cu LEGILE Romaniei. Orice actiune judiciara legata de aceasta Intelegere trebuie intreprinsa in Bucuresti, iar dumneavoastra va supuneti jurisdictiei acestor tribunale.

23. MINORI. Prin acceptarea serviciilor noastre Dumneavoastra confirmati ca aveti varsta legala pentru a incheia aceasta Intelegere (Contract).

24. ACCEPTAREA INTELEGERII (Contractului). Prin acceptarea serviciilor noastre, inclusiv prin efectuarea platii facturii emise de catre noi, dumneavoastra confirmati ca ati citit aceasta Intelegere (Contract) si sunteti de acord cu toate clauzele si conditiile sale. Ati evaluat independent necesitatea participarii ca parte in aceasta Intelegere (Contract) si nu va bazati pe nici o reprezentare, garantie sau declaratie, altele decat cele stabilite in aceasta Intelegere.

Rezolvarea Disputelor

 

Politica de rezolvare a disputelor privind Numele de Domenii

Registrul de domenii .ro (ROTLD) nu este un arbitru al disputelor ce pot sa apara intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte referitoare la inregistrarea sau folosirea unui nume de domeniu.

In cazul in care apare o disputa intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte reclamanta, Registrul ROTLD va asista cele doua parti pentru a ajunge la o rezolvare acceptata de ambele parti.

Ca regula generala, Registrul ROTLD va lua masuri atunci cand este clar ca posesorul unui nume de domeniu a incalcatacordul de inregistrare.

In cazul in care o rezolvare mutuala nu este posibila, reclamatia constituie subiect pentru Politica Uniforma de Rezolvare a Disputelor privind Numele de Domenii aprobata de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Alte referinte

Uniformed Domain Name Dispute Resolution Policy

Rules for Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy

Approved Providers for Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy

Information Concerning Approval Process for Dispute-Resolution Service Providers


CAZURI DE DISPUTA LA WIPO (World Intellectual Property Organization), Geneva, Elvetia

  2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
 

CAZURI DE DISPUTA LA NAF (National Arbitration Forum), Minneapolis, SUA

          Dati click aici pentru a afisa cazurile in disputa

 

 

Sursa:

http://rotld.ro/portal/pages/ro/2/

http://rotld.ro/portal/pages/ro/1/

http://rotld.ro/portal/pages/ro/4/